Veggie springrolls met pindasaus

Ooooja, het zonnetje schijnt!😍 Dan zijn we blij en dat zie je ook op ons bord!❤️😎 Deze springrolls zijn verfrissend, kleurrijk en superleuk om te maken!🍀🔥 Veel plezier er mee, maar vooral smakelijk!💚


Je kan hier natuurlijk zo veel ingrediënten gebruiken als je zelf wil, en zo veel rolletjes maken als je maar wil!


Ingrediënten

(ongeveer 6 rolletjes)


Rijstpapier

1/2 mango

1 handvol rodekool (rauw)

2 geraspte wortels

1 avocado

1/4 blok tofu

paneermeel

rijstnoedels

1 verse keukenhanddoek


Pindasaus:

4 eetlepels pindakaas 2 eetlepels tamari (glutenvrije sojasaus) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels water, of meer naar smaak ½ eetlepel ahornsiroop of agavesiroop


Bereiding

  1. Snij alle ingrediënten in reepjes, of in vorm naar keuze. Snij dan de tofu in reepjes en rol ze door een kommetje paneermeel. Bak in enkele minuutjes krokant in een pan.

  2. Maak de handdoek nat en wring hem uit zodat hij vochtig is en leg hem open op je werkblad. Je gaat hier je rolletjes op maken. Zo voorkom je dat je rijstpapier enorm gaat plakken aan je werkblad en vergemakkelijk je het rolproces.

  3. Neem een kom met lauw water. Dompel hier een rijstvel enkele seconden onder, tot het rijstpapier zacht begint te worden.

  4. Leg het rijstpapier op je handdoek en beleg naar keuze. Leg je ingrediënten (noedels, mango, wortel, rode kool, komkommer, mango en avocado) in het midden van het rijstpapier. Zorg dat je de zijkanten vrijhoudt.

  5. Vouw de zijkanten nu naar binnen over de vulling, vouw dan het onderste lapje over de vulling en stop het er stevig onder. Rol de springroll verder op naar boven en blijf hem stevig aandrukken.

  6. Bij het maken van de pindasaus mix je alle ingrediënten samen tot een gladde saus.

  7. Serveer de springrolls zo vers mogelijk. Plaats ze niet in de koelkast want dan zal het rijstpapier opnieuw hard worden. Leg ze liever tussen een propere vochtige handdoek op een koele donkere plaats als je ze een uurtje op voorhand wilt voorbereiden.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)