Vegan vol-au-vent

Oh, dit kon mij vroeger echt enorm goed smaken!🙈 Gelukkig is leunt deze plantaardige versie héél dicht tegen de dierlijke versie 🤤 bovendien is deze versie ook veel sneller klaar 🤤 het proberen waard!🤘🏼🌱 In de saus komt de bouillon van Herkules heel goed tot zijn recht! Aanradertje!


Ingrediënten

(voor 4 personen)


1 kg frietjes

400 g vegetarische kipstukjes

200 ml soja kookroom

1 l groentebouillon

2 el kokosolie

2 el bloem

peper, zout, muskaatnoot

kippenkruiden

200g champignons

1 citroen

peper, zout

olijfolie


Bereiding

  1. Borstel de champignons proper en snij ze in 2 of in 4. Doe ze in een kookpotje met het sap van 1 citroen, een eetlepel olijfolie, peper en zout. Laat ze garen en giet het vocht dan af.

  2. Voor de saus: verhit de kokosolie. Voeg de bloem toe. Roer tot een crumble. 

  3. Blus met bouillon. Roer de klonters weg met een garde. Laat indikken en voeg beetje bij beetje bouillon toe tot het dik genoeg is.

  4. Kruid met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Voeg ook wat kippenkruiden toe. Meng er nog wat room onder. Indien de saus nog niet dik genoeg is kan je ze verder indikken met een beetje maïszetmeel.

  5. Bestrooi de kipstukjes met kippekruiden. Voeg ze samen met de paddenstoelen toe aan de saus. Proef en kruid af naar smaak.

  6. Schil en snij de aardappelen in frietjes. Pocheer eerst op 150°C. Haal uit en bak ze daarna krokant op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.


Dit gerecht zal je vermoedelijk ook bevallen

Vegan stoofvlees met pastinaakfrietjes


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)