Ā 

Vegan taco salade

Oh my, dit heeft mij ZO HARD GESMAAKT šŸ¤¤ Altijd in the mood for taco's! šŸ˜ Deze vegan taco salade is zo kleurrijk en zitten vol heerlijke ingrediĆ«nten.šŸ„° Hier kan je alleen maar voldoening uit halen, beloofd! šŸ™


Ingrediƫnten

(2 personen)


een pakje taco's

1 krop sla

1/2 rode paprika

1/2 gele paprika

een blikje kikkererwten

1 avocado

2 tomaten

2 sjalotten

1 wortel

200g champignons

1 teentje look

1 limoen

peterselie

peper, zout, paprikapoeder

lookpoeder

balsamicoazijn

appelazijn

hennepzaadolie


Bereiding

  1. We beginnen met de tomatensalsa. Snij de 2 tomaten in fijne blokjes en snij ook een sjalot en het teentje knoflook fijn. Doe deze samen in een kommetje en meng er een snuifje peper en zout onder. Voeg er een eetlepel balsamicoazijn en een eetlepel appelazijn aan toe. Sprenkel er ook enkele druppels hennepzaadolie over. Hennepzaadolie heeft een notige smaak en bevat naast heel wat vitaminen en mineralen ook de broodnodige essentiƫle vetzuren omega 3, omega 6 en omega 9. Ideale toevoeging als veganist. Zet dit kommetje salsa opzij.

  2. Snij de champignons in schijfjes en bak deze gedurende 5 minuten in een scheutje olijfolie en een snuifje peper en zout op een heet vuur. Zet opzij.

  3. Snij de overige sjalot fijn en fruit deze in een scheutje olijfolie. Voeg hier de fijngesneden paprikahelften aan toe, samen met een snuifje peper, zout en paprikapoeder. Bak gedurende 5 minuutjes op een heet vuur. Zet ook dit opzij.

  4. Snij de avocado doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Doe dit in een kommetje samen met een snuifje peper, zout en lookpoeder. Voeg er ook een klein beetje limoensap aan toe. Plet alles tot een mooi geheel met een vork. Werk af met wat fijngesneden peterselie.

  5. Was nu ook de sla, rasp de wortel en spoel de kikkererwten. Nu hebben we alle ingrediƫnten om onze taco mee te vullen. Warm de taco's op zoals aangegeven op de verpakking en vul je taco naar eigen genoegen.

  6. Laat het jullie smaken! šŸ’š


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey šŸ˜„ā¤ļø

Ā