Vegan stroganoff pastaschotel

Ingrediënten
(3-4 eters)
300g penne
1 ui
1 teentje look
500g champignons in schijfjes
2 paprika's
1 klein blikje tomatenpuree
paprikapoeder
oregano
peper, zout
150 ml kookroom
100 ml water
vegan geraspte kaas (eventueel)
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de oven op 200°c. Snij de ui en look fijn en fruit ze in een kookpot.
Snij de paprika in stukjes en voeg ze toe aan de ui. Voeg vervolgens de champignonschijfjes toe. Bak alles tot ze wat geslonken zijn.
Breng op smaak met de kruiden. Schep de tomatenpuree erdoor en voed het water toe. Breng aan de kook. Voeg dan ook het water toe en eventueel een kleine lepel maïzena. Laat alles eventjes indikken.
Meng er de kookroom door en voeg vervolgens de pasta toe. Meng alles goed door elkaar en doe in een grote ovenschaal.
Bestrooi dit met kaas en zet het in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Smakelijk!
Maakte je dit gerechtje klaar?
Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette
Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️
(tenzij je profiel op privé staat 🙈)