Vegan stroganoff pastaschotel


Ingrediënten

(3-4 eters)


300g penne

1 ui

1 teentje look

500g champignons in schijfjes

2 paprika's

1 klein blikje tomatenpuree

paprikapoeder

oregano

peper, zout

150 ml kookroom

100 ml water

vegan geraspte kaas (eventueel)


Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de oven op 200°c. Snij de ui en look fijn en fruit ze in een kookpot.

  2. Snij de paprika in stukjes en voeg ze toe aan de ui. Voeg vervolgens de champignonschijfjes toe. Bak alles tot ze wat geslonken zijn.

  3. Breng op smaak met de kruiden. Schep de tomatenpuree erdoor en voed het water toe. Breng aan de kook. Voeg dan ook het water toe en eventueel een kleine lepel maïzena. Laat alles eventjes indikken.

  4. Meng er de kookroom door en voeg vervolgens de pasta toe. Meng alles goed door elkaar en doe in een grote ovenschaal.

  5. Bestrooi dit met kaas en zet het in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Smakelijk!

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger