Vegan stoofvlees met pastinaakfrietjes

OMG 😍 STOOFVLEES MET FRIETJES 🌿🔥 overschakelen naar plantaardige voeding wil niet per se zeggen dat je dingen moet weglaten 😄 INTEGENDEEL ❤️ alles valt te veganizen!🌞💚


Ingrediënten

(2personen)

3 pastinaken

1ui

300g vegetarische kipstukjes (of seitan voor de liefhebbers)

1 laurierblaadje

Een snuifje provençaalse kruiden

Een snuifje tijm

1 snee brood

Mosterd

1 bouillonblokje

1/2 liter bruin bier

1 sneetje peperkoek


Bereiding

  1. Bak de 'kipstukjes' in een pan en zet opzij.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Fruit de ui.

  3. Voeg de kipstukjes toe aan de ui, samen met de kruiden, laurier en het bier. Smeer de mosterd op het brood en voeg dit toe aan het geheel. Laat het stoofpotje een uurtje sudderen.

  4. Voeg daarna de peperkoek bij de stoverij en laat alles op een zacht vuurtje zonder deksel inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schil de pastinaken en snijd ze in frietjes. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Verdeel de pastinaakfrietjes over een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid ze lichtjes met zeezout en bak de pastinaakfrietjes goudbruin en krokant in ongeveer 20 minuten in de hete oven. Wentel ze minstens 1 keer om.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)



© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger