Vegan romige pasta met kikkererwten
Ik kan dus maar niet genoeg krijgen van deze snelle vegan gerechtjes! 😍❤️ Na een drukke werkdag sta je toch echt niet graag enkele uren achter de kookpotten?🙏 Deze volkoren pasta bevat enorm veel vezels, en dankzij de groenten en kikkererwten is dit een bommetje van vitaminen en mineralen 🌱😎🔥

Ingrediënten
(2 personen)
150g volkoren pasta
1 kleine ui
200g paddenstoelen
2el tomatenpuree
1/2 blik kikkererwten (of 1 klein blik)
200ml kokosmelk
paprikapoeder
kerriepoeder
muskaatnoot
peper
1el tamari
1el edelgistvlokken
2tl maïzena
1 klein blikje erwtjes
2 grote handen verse spinazie
Bereiding
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Bak de gesneden ui en paddenstoelen gedurende ongeveer 4 minuten, tot de paddenstoelen zacht zijn.
Voeg nu de tomatenpuree toe en meng goed met elkaar.
Voeg de kikkererwten samen met de kokosmelk, paprikapoeder, kerriepoeder, peper, muskaatnoot, tamari en edelgistvlokken. Meng dit goed door elkaar en laat gedurende 4 minuten pruttelen, meng geregeld.
Voeg nu de pasta, maïzena, erwtjes en spinazie toe.
Geef de saus tijd om te dikken en de spinazie tijd om te garen (ongeveer 3-4 minuten)
Deze gerechtjes zullen je vermoedelijk ook bevallen
Lasagne met linzen en spinaziepesto
Maakte je dit gerechtje klaar?
Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette
Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️