Vegan romige pasta met kikkererwten

Ik kan dus maar niet genoeg krijgen van deze snelle vegan gerechtjes! 😍❤️ Na een drukke werkdag sta je toch echt niet graag enkele uren achter de kookpotten?🙏 Deze volkoren pasta bevat enorm veel vezels, en dankzij de groenten en kikkererwten is dit een bommetje van vitaminen en mineralen 🌱😎🔥


Ingrediënten

(2 personen)


150g volkoren pasta

1 kleine ui

200g paddenstoelen

2el tomatenpuree

1/2 blik kikkererwten (of 1 klein blik)

200ml kokosmelk

paprikapoeder

kerriepoeder

muskaatnoot

peper

1el tamari

1el edelgistvlokken

2tl maïzena

1 klein blikje erwtjes

2 grote handen verse spinazie


Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

  2. Bak de gesneden ui en paddenstoelen gedurende ongeveer 4 minuten, tot de paddenstoelen zacht zijn.

  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en meng goed met elkaar.

  4. Voeg de kikkererwten samen met de kokosmelk, paprikapoeder, kerriepoeder, peper, muskaatnoot, tamari en edelgistvlokken. Meng dit goed door elkaar en laat gedurende 4 minuten pruttelen, meng geregeld.

  5. Voeg nu de pasta, maïzena, erwtjes en spinazie toe.

  6. Geef de saus tijd om te dikken en de spinazie tijd om te garen (ongeveer 3-4 minuten)

Deze gerechtjes zullen je vermoedelijk ook bevallen

Pasta met pompoensaus

Vegan mac and cheese

Groene pastamet groenten

Lasagne met linzen en spinaziepesto

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger