Vegan polenta met paddenstoelen en spinazie

Deze smeuïge vegan polenta met paddenstoelen en spinazie kan perfect dienen als lunch of avondeten 🤤 Je kan deze ook perfect als bijgerecht gebruiken met welke groentjes je maar wil 😁 Klaar in 15 minuten en bovendien ook glutenvrij! 😍 Wie wil er een bordje?🙋🏻


Ingrediënten

(2 personen)


Polenta:

150g polenta

200ml kokosmelk

300ml groentenbouillon

2-3 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

peper, zout, muskaatnoot


Paddenstoelen en spinazie:

olijfolie

200g paddenstoelen

1 teentje knoflook

1 sjalot

1-2 eetlepels sojasaus

3 handen vol verse spinazie

peper, zout, muskaatnoot


Sausje:

Een zakje jachtsaus van Knorr (om op te lossen) 👉 Ja hoor, hélemaal vegan! Héérlijk dus bij je vers geschoten paddenstoelen!😎


Bereiding


Polenta

  1. Breng de kokosmelk en de bouillon aan de kook. Roer er de polenta door.

  2. Roer gedurende 1-2 minuten verder op een laag vuurtje. Dit is om klontertjes te voorkomen.

  3. Plaats een deksel op de pot en laat ongeveer 10 minuten sudderen (tenzij het anders beschreven staat op de verpakking van de polenta)

  4. Roer af en toe eventjes om. (Als de polenta te dik wordt, kan je er gerust nog wat water of plantaardige melk aan toevoegen)

  5. Eens je de gewenste dikte hebt, haal je de pot van het vuur. Voeg nu de edelgistvlokken toe. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot, en je mag er kwistig mee zijn 😃

Paddenstoelen en spinazie

  1. Verhit wat olie in een pot of pan. Voeg de intussen fijngesneden paddenstoelen toe samen met de sjalot. Bak gedurende 3 minuten op een hoog vuurtje.

  2. Voeg nu de knoflook toe en laat heel even bakken. Voeg dan ook de sojasaus en spinazie toe. Na 2 minuten (ongeveer) is de spinazie gaar.

  3. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

  4. Serveer de polenta, samen met de paddenstoelen, spinazie en een schepje jachtsaus.


Smakelijk! 😃❤️


Dit gerechtje zal je vermoedelijk ook bevallen

Risotto met paddenstoelen en groene asperges


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger