Vegan Pad Thai

Who loves ASIAN FOOD?🙌 Hand in de lucht als je graag noedels eet!🙋🙉

Deze VEGAN PAD THAI is overheerlijk, gemakkelijk klaar te maken, en nog eens vegan ook! 💚🌱 Hoezeeee 👏 that's how we rollll ❤️

Aziatisch eten, naast Italiaans en dat van ons papa, is toch echt wel mijn favoriet 😍🙏

Hebben jullie dit gerecht al uitgeprobeerd?✌️🌿


Ingrediënten

(2 personen)


200g rijstnoedels

2 lente-uitjes

2 teentjes look

2 kleine wortels

1 rode paprika

1/2 broccoli (optioneel)

1 handvol ongezouten pindanoten

chillivlokken (optioneel)

peper en zout

sojascheuten

Voor de saus:

150ml sojasaus

3 eetlepels maple siroop

1 eetlepel vegan vissaus (optioneel)


Bereiding

  1. Maak de rijstnoedels klaar volgens de instructies op de verpakking. Roer ze tijdens het koken geregeld even om, om er voor te zorgen dat ze niet samenklitten of aan de bodem van de pot blijven plakken. Eens ze gekookt zijn, zet je ze even opzij, na ze met wat olie te besprenkelen.

  2. Snij de broccoli in roosjes (indien je dit gebruikt in je recept), de wortels in fijne schijfjes, en de paprika in fijne reepjes. Verhit vervolgens wat olie in een wokpan. Begin met de look en voeg nadien de groenten en de lente-uitjes toe. Wok tot ze beetgaar zijn. Voeg hier ook peper, zout en een snuifje chillivlokken aan toe.

  3. Voeg alle saus-ingrediënten toe samen met de noedels en roer alles goed om. Je kan nog wat sojasaus en/of maple siroop toevoegen naar eigen smaak.

  4. Verdeel over 2 borden en werk af met grofgehakte pindanoten en de sojascheuten.

  5. Smakelijk!💚


Opmerkingen

Liefhebbers kunnen hier ook gebakken tofu (in kleine blokjes gesneden en gekruid met peper en zout) aan toevoegen.


Maakte je dit gerechtje klaar? Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger