Vegan mac and cheese

VEGAN MAC AND CHEESE🔥🌱 Ongelofelijk hoe een gekookte groentemix zo hard naar kaas kan smaken!🙈😲 Nu heeft echt niemand nog een excuus om niet plantaardig te eten!😎 Dit gerechtje zit dus vol vitamientjes en is echt ooooverheerlijk.🤤❤️ Ik heb het stiekem al enkele keren gemaakt, want ja, het moet toch zéker goed zijn hé 😇🙏


Ingrediënten

(2 personen)

1 aardappel

2 kleine wortels

1 broccoli

1 cup cashewnoten

4-5 eetlepels edelgistvlokken (hoe meer, hoe meer je pasta naar kaas smaakt)

1 cup kookvocht

peper en zout

lookpoeder

Bereiding

1. Schil de aardappel en de wortels en snij ze in stukjes

2. Doe alle stukjes samen met de cashewnoten in een pot en kook in 20 min gaar. Kook intussen ook de pasta gaar, in een andere pot. Houd 1 cup kookvocht van de wortels, noten en aardappel apart.


3. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pot water aan de kook. Voeg de broccoli toe, kook deze 5 min gaar en giet af.


4. Doe de gekookte stukjes wortel, aardappel en cashewnoten in een blender, samen met het kookvocht, de edelgistvlokken, een snuifje peper, zout en lookpoeder. Blend dit tot een mooi mengsel, et voila, de kaassaus is gemaakt! Voeg eventueel wat water toe naargelang de dikte van de saus.


5. Voeg de pasta, broccoli en saus samen, en de heerlijke plantaardige mac and cheese is klaar! 🤤


Maakte je dit gerechtje klaar? Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️