Vegan linzencurry

Nieuw! RODELINZENCURRY 🌱❤️ Dit recept is heel eenvoudig, zit boooordevol proteïnen (Ik? Koken voor een fitnesser? Neuuuh.🙈) en is vooral FINGERLICKIN' good!🤪 (lees: ik schraapte de pot helemaal leeg met een pannenlikker, want met een pannenlikker is het NOG lekkerder 😄) Ook met dit recept ben je lekker verzadigd en heb je er alweer heel wat leed mee bespaard ✌️😘 (én bomen, én zuurstof, én water, …) FEELS SO GUUUD ❤️


Bij elke curry die ik maak, kom ik wel iets anders uit, afhankelijk van wat er in de koelkast ligt (en ook omdat ik kook naar mijn buikgevoel) 😄 Echter vertrek ik àltijd van onderstaande ingrediënten 🌱


Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram droge rode linzen

1 ui

1 teentje knoflook

1cm gember

een blik kokosmelk

een blikje erwtjes

rijst (hoeveelheid en soort naar keuze)

een snuifje komijn, kurkuma, zwarte peper, zout

peterselie



Bereiding

  1. Snij de ui, gember en knoflook fijn en verhit wat olie in een kookpot. Wanneer de olie heet is, voeg je de gesneden knoflook, ui en gember toe. Laat eventjes bakken (en roer geregeld even om) tot de ui glazig is.

  2. Voeg alle kruiden toe en laat dit ongeveer een minuutje al roerend mengen met de uienmix. Wees voorzichtig met de kruiden, beter te weinig dan te veel :-)

  3. Voeg de linzen toe aan je kruidenmengsel, samen met de kokosmelk. Geef de linzen de kans om in te koken, en roer zeker geregeld even om, zodat deze niet aan de bodem van de pot bakken.

  4. Vul je lege blik (van de kokosmelk) met water en giet er af en toe een scheutje bij. Linzen nemen namelijk veel vocht op en de hoeveelheid water die je toevoegt hangt af van de dikte van de curry die je zelf wil bekomen. Ik koos voor een iets drogere, dikkere variant, maar je kan er evengoed een lopende (soepachtige) variant van maken.

  5. Terwijl je linzen rustig inkoken, gaar je de rijst in kokend water. Als de rijst gaar is, roer je er de erwtjes onder. (leve peulvruchten! 🙈)

  6. Je curry is klaar als de linzen gaar zijn (en dit kan makkelijk 15 tot 20 minuutjes duren), reden te meer om af en toe eens te proeven😄

  7. GUTEN APETIT ❤️


Maakte je dit gerechtje klaar? Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger