Vegan lasagne met linzen en spinaziepesto

Oehyeah 😎 Van alle lasagne-varianten is deze tot nu toe toch wel mijn favoriet ❤️ een gerechtje boordevol voedingsstoffen en smaak, waar onze tempel naar snakt 🌱 plus nog eens leuk om je een tijdje mee bezig te houden in de keuken 🙏🔥 let the kitchenbeast go!🙈🤤


Ingrediënten

6 flinke porties - 40 min voorbereiden - 30 min oven


Lasagnebladen

Vegan kaas als topping


Voor de tomatensaus:

1 ui

2 teentjes look

1 courgette

4 grote champignons

5 grote rijpe tomaten

1 hand rode droge linzen

een scheutje water

chilivlokken

peper, zout

scheutje olijfolie


Voor de "kaas"saus:

2 el olijfolie

2 - 3 el bloem

300ml amandelmelk

4 el edelgistvlokken

snuif peper en zout


Voor de pesto:

1 hand walnoten

1 hand pijnboompitten

2 handen verse spinazie

1 hand verse basilicum

sap van 1/2 limoen

1 teentje look

3 el edelgistvlokken

2 el olijfolie

scheut water

snuifje zout


Bereiding

Tomatensaus

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit er de ui in.

  2. Voeg er de knoflook aan toe en na 30 seconden ook de fijngesneden courgette en champignons. Bak enkele minuutjes al roeren.

  3. Voeg er de fijngesneden tomaten, linzen en water aan toe en laat de linzen garen gedurende 20 minuutjes, op een medium vuurtje. Hou het deksel op de pot, maar roer af en toe.

  4. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.


Bechamelsaus

  1. Verhit de olie in een pot en voeg er de bloem aan toe. Roer tot een crumble.

  2. Voeg er de amandelmelk en de edelgist aan toe. Laat gedurende 5 minuten goed opwarmen zodat de saus dikt en blijf goed roeren om klonters te vermijden.

  3. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.


Pesto

  1. Mix alle ingrediënten tot een geheel. Voeg water toe tot je de textuur bekomt die je wil. (genoeg voor 2 laagjes in de lasagne)


De lasagne maken

  1. Ik gebruikte en gemiddelde ovenschaal van ongeveer 25cm lang.

  2. Begin met een laagje tomatensaus.

  3. Leg er dan 3 lasagnebladen op, dan de helft van de kaassaus en dan een laagje pesto en dan nog een laagje tomatensaus.

  4. Leg er opnieuw 3 lasagnebladen op. Dan de resterende kaassaus (zorg dat de randjes van de lasagnebladen zeker bedekt zijn) en dan de resterende pesto.

  5. Werk eventueel af met vegan geraspte kaas.

  6. Zet gedurende 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (180°c)


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)


Dit gerecht zal je vermoedelijk ook bevallen

Koolhydraatarme groentelasagne

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger