Vegan gnocchi met roomsaus, paddenstoelen en spinazie

Vegan romige gnocchi met paddenstoelen en spinazie 🙈❤️ letterlijk de 🔑 naar geluk! Dit gerechtje is voor mij écht eentje om verliefd op te worden 🔥😍

Ik maakte de gnocchi volledig zelf, want alles is beter als je het zelf maakt, maar je kan ook gewoon een pakje kopen in de winkel, dan gaat het net wat sneller 😄 aan jullie de keuze! 🙏💚


Ingrediënten

(2 personen)


Gnocchi:

250 g aardappelen

90 à 100 g bloem (naar keuze)

peper, zout, nootmuskaat


Saus: 300 g paddenstoelen

1 teentje knoflook

3 handen verse babyspinazie

300 ml amandelmelk (of sojamelk)

3 eetlepels maïzena

2 eetlepels edelgistvlokken

1 theelepel limoensap

peper, zout, muskaatnoot


Bereiding

Gnocchi:

  1. Schil de aardappelen. Snijd in stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Voeg peper, zout en muskaatnoot toe en stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.

  2. Meng nu de bloem door de aardappelpuree. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed goed tot een samenhangend deeg.

  3. Verdeel het deeg in gelijke stukken. Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.

  4. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

  5. Verhit wat olijfolie in een pan en bak jouw zelfgemaakte gnocchi in enkele minuten krokant. Deze stap is optioneel, maar ik vind het lekkerder zo 😄

Saus:

  1. Snijd de champignons in schijfjes. Verhit wat olie in een pot en bak er de champignons in. Voeg hier ook je fijngesneden knoflook toe.

  2. Voeg nu de melk en maïzena toe. Laat goed opwarmen, en geef de maïzena de tijd om de melk wat te dikken. Breng op smaak met de edelgistvlokken, peper, zout en muskaatnoot.

  3. Voeg nu ook de spinazie toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Ondertussen geregeld roeren.

  4. Voeg er de gnocchi aan toe, en klaar 😄

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger