Vegan gezonde snickers

Nieuw! Vegan snickers 😍 Of ook wel proteïnereepjes genoemd 🤗 Ken je het? Willen snoepen, maar het gezond willen houden?🤭 Ik ken het alleszins... Met deze reepjes doe je helemaal niets verkeerd én je krijgt er bovendien een proteïneboost van! Ideaal als hapje na het sporten 😃❤️

GO FOR IT! 🙏


Ingrediënten

(voor 6 reepjes)


Voor de basis:

1/2 cup ongezouten cashewnoten

1/2 cup havermout

1/4 cup dadelsaus (ofwel karamel)

2 eetlepels pindakaas


Voor de karamel/dadelsaus:

10 dadels

1 cup water

een drupje vanille extract

een handje grof gehakte amandelnoten


een reep zwarte (vegan) chocolade


Bereiding

  1. Mix eerst de cashewnoten en de havermout tot bloem in een blender. Zet dit opzij. (we doen dit eerst omdat we nu nog een droge blender hebben 😅)

  2. We maken nu de karamelsaus. Haal de pitten uit de dadels en doe ze in de blender, samen met het water en het vanille extract. Mix tot een mooi geheel. (je kan dit ook perfect met een staafmixer) zet opzij.

  3. Nu maken we de basis. Neem de bloem die je voordien maakte van de cashewnoten en havermout en doe er 1/4 cup karamel bij en 2 eetlepels pindakaas. Meng dit goed door elkaar tot een mooi geheel. Maak nu de basislaagjes van je snickers, ongeveer 1-2 cm dik. Plaats in de vriezer gedurende 30 minuten.

  4. Leg er nu een laagje karamelsaus over, ook ongeveer 1-2 cm dik, en duw er wat gehakte noten in. Plaats opnieuw in de vriezer, gedurende 1 uur.

  5. Smelt de chocolade en giet er een laagje over. Zet opnieuw in de vriezer voor zéker 2 uur.

  6. ENJOY YOUR PROTEINESNICKERSSSS! 🤩


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️