Vegan frangipannetaart met rabarberconfituur

Bij het maken van deze frangipannetaart ben ik er in geslaagd het volledige huis naar amandel te doen ruiken 🤤❤️ M'n vriend noemt me "madam vegan toertjes" en ik vind dat stiekem toch wel heel leuk 😂🥰 het moet dan toch wel écht een lekker taartje geweest zijn 😄🙈


Ingrediënten


Confituur:

(2 potten, eentje voor de taart en eentje voor op de boterham)

2gr agar agar

1/2kg rabarber

2el water

150g suiker


Taart:

1 rol bladerdeeg (check het etiket!)

300g zijdentofu

1 zakje vanillesuiker

180g suiker

100ml zonnebloemolie

1el amandelextract

250g havermeel (of bloem)

100g amandelmeel

1el bakpoeder

snuifje zout

rabarberconfituur


Glazuur:

poedersuiker

water


Bereiding:

  1. Eerst de confituur. Was de rabarber en snij hem in fijne stukjes. Breng aan de kook samen met de agar agar, suiker en de eetlepels water, 2 minuten laten doorkoken, dan even de staafmixer erin zetten en dan nog 1 minuutje laten doorkoken. Giet in de potten en laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven op 180°C. Rol het bladerdeeg open en leg (met bakpapier) in een taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

  3. We mengen de natte ingrediënten in een kom tot een gladde massa: de tofu, suiker, amandel extract, vanillesuiker en de olie.

  4. Meng de droge ingrediënten in een andere mengkom: het havermeel (of bloem), amandelmeel, bakpoeder en zout.

  5. Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng.

  6. Smeer de bodem in met de rabarberconfituur.

  7. Verdeel het deeg over de confituur.

  8. Laat de taart 50 minuten bakken. (Ze komt tijdens het bakken wat omhoog en zakt daarna terug bij het afkoelen. )

  9. Maak het glazuur door poedersuiker met een kléin beetje water te mengen tot een dikke glazuur. Versier de taart met het glazuur en klaar! 😄


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)


Receptje dat je vermoedelijk ook zal bevallen

Vegan chocotwist

Vegan wortelcake




© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger