Vegan dahl met linzen

Nieuw!🔥 DAHL 😍 Ik denk dat het overduidelijk begint te worden dat ik gek ben op linzen😇 Gelukkig maar, want ze vormen een heel belangrijk ingrediënt in een plantaardig voedingspatroon🌱❤️ Linzen geven héél veel smaak aan je gerechtje, zijn supergezond, en je kan er ook alle kanten mee uit. 🥳


Het gehalte aan vezels in linzen is ongekend hoog, zelfs vier keer zo hoog als in zilvervliesrijst. En die vezels zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer 💚


Ingrediënten

(voor 2 personen)


400gr kikkererwten (gekookt)

4 aardappelen (middelgroot)

150gr droge rode linzen

1 broccoli

2 handen verse spinaziebladen

500ml water (ongeveer)

bouillonblokje (groenten)

2 theelepels komijn

1 theelepel kurkuma

1 theelepel currypoeder

snuifje chillivlokken

1 snuifje zwarte peper

1 snuifje zout

sap van een halve limoen


Bereiding

  1. Snij de aardappelen in stukken (ik liet er de schil aan) en doe ze in een grote pot. Doe er de linzen ook bij en giet er een deel van het water bij (tot de aardappelen onder water staan) Laat dit gedurende 15 min koken.

  2. Voeg er de broccoliroosjes, kikkererwten, komijn, kurkuma, currypoeder, limoensap, peper, zout, chillivlokken en bouillonblokje aan toe. Roer alles goed om en laat dit nog eens 15 minuten pruttelen. Voeg naargelang de linzen het water absorberen beetje bij beetje meer water toe.

  3. Roer er de spinaziebladen onder tot deze zacht zijn. Na ongeveer 3 à 5 minuten.

  4. Klaar! 😁 Heel gemakkelijk gerechtje, overheerlijk, en klaar in 40 minuten. Smakelijk! 💚

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️


Gerechten die je vermoedelijk ook zullen bevallen

Vegan curry met ananas

Vegan linzencurry

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger