Vegan curry met ananas

It's a curry kinda day!🎉 Want ik ben áltijd in de mood voor curry 😎 In deze CURRY MET ANANAS kan je naast ananas ook heel wat andere groentjes en dus ook heel wat vitaminen en mineralen terugvinden.🔥🙏


Wist je dat een rode paprika 2 keer zoveel vitamine C en 3 keer zoveel vitamine E bevat als een groene paprika?🧐


Alleszins, 't is een currytje om je vingers van af te likken 🤗🥳 Hands up if you are in team curry!🎈❤️

Ingrediënten

(2 personen)

1 ui

1/2 verse ananas (of een blikje)

1 rode paprika

200g verse snijbonen

handvol droge rode linzen

1 blik kokosmelk

2 porties rijst (optioneel)

Kruiden:

kurkuma, peper, zout, madras curry, gele curry, paprika, peterselie


Bereiding

  1. Fruit een uitje in een klein beetje plantaardige olie. Doe er de in reepjes gesneden paprika en de boontjes bij en laat eventjes aanbakken.

  2. Voeg er nadien een hand vol (of nét iets meer) droge rode linzen aan toe. En ook de geraspte, of heel fijn gesneden gember mag er bij.

  3. Roer eventjes om en voeg dan een blik kokosmelk toe. Laat heel eventjes sudderen, terwijl je goed omroert. Voeg er 1/2 blik water aan toe en een bouillonblokje, van groenten uiteraard 😄

  4. Laat sudderen op een laag vuur en roer geregeld om. (de linzen hebben de neiging om te zakken en kleven dus aan de pot voor je het weet) Geef de paprika en de boontjes de tijd om te garen.

  5. Wees kwistig met smaakmakers, kruiden en specerijen. Als in, voeg nu maar flink wat gele curry poeder toe. Een snuifje madras curry, (zwarte) peper en zout, wat kurkuma, paprikapoeder en fijngesneden peterselie. Liefhebbers kunnen ook wat chillivlokken toevoegen.

  6. Ik at deze curry zo op, maar wie wil kan hier gerust wat rijst bij koken! 😄 Smakelijk!❤️

Gerechtjes die je vermoedelijk ook zullen bevallen

Vegan linzencurry

Risotto met paddenstoelen en groene asperges

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger