Vegan Courgette Fritters


En natúúrlijk is het hoofdingrediënt van mijn allereerste blogpost COURGETTE 😍🤪 Ik maakte deze courgette fritters als lunch, samen met wat groentjes, vegan brood 👉 écht Turks brood om precies te zijn, of nog liever, pittabrooood 🤤🙏 (yesh yesh, is helemaal vegan!🔥) en guacamole, maar daar kan je zelf zo creatief in zijn als je maar wil 🤠😎 volgens mij zijn ze ook héérlijk met een lekker dipsausje bijvoorbeeld 😏 ik zou zeggen, bon appetit 🙈❤️Ingrediënten

2 courgettes

1 eetlepel chiazaad

een beetje limoensap

1 lente-ui

1 teentje knoflook

een snuifje peper en zout

100 gram bloem (hangt wat af van de grootte van de courgettes)

olie om te bakken

Bereiding

  1. Rasp de courgettes fijn.

  2. Doe de geraspte courgette in een propere keukenhanddoek en nijp er het vocht uit. Ik deed dit in kleine hoeveelheden, om écht zo veel mogelijk vocht er uit te krijgen.

  3. Doe alle ingrediënten (behalve de bloem) in een kom, samen met de geraspte, uitgelekte courgette en roer alles goed om. Laat dit eventjes bekomen. Op deze manier kan het laatste vocht uit de courgettes binden met het zout en het chiazaad. De bloem zorgt voor vorm, wat belangrijk is om geslaagde fritters te maken.

  4. Meng nu de bloem met het mengsel en vorm er kleine pannenkoekjes van (ongeveer 2 eetlepels per fritter). Indien het fritterdeeg nog te nat is, voeg extra bloem toe.

  5. Bak ze in de olie, gedurende ongeveer 4 minuten langs elke kant goudbruin. Leg de gebakken fritters eventjes op een verse keukenhanddoek, zo zijn ze minder vettig door de olie.

  6. SMAKELIJK ❤️

Maakte je dit gerechtje klaar? Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️