Vegan chocotwist

Pure chocolade mag echt niet meer ontbreken in mijn keuken🍫 Ik denk dat ik mezelf een echte chocoholic kan noemen❤️😍

Gelukkig ben ik overgeschakeld naar een plantaardig eetpatroon, want vroeger propte ik mezelf vol met chocolade😇

Alleszins, deze pure chocolade is volledig vegan en je kan er dan ook heel wat kanten mee uit✌🏼🍫 Hier maakte ik er dus chocotwisten mee.

We hebben dus al weer heel wat dierenlevens gered en ook ons cholesterolgehalte ❤️


Ingrediënten

(4 twisten)


100g pure chocolade (+70%)

1 rol bladerdeeg

1 handje hazelnoten

1 scheutje sojaroom (kookroom)


Bereiding

  1. Rol het deeg uit en laat even tot rust komen. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in een schaaltje in de microgolfoven. Doe dit per 30 seconden en roer telkens even. Met aangebrande of verharde chocolade zijn we niets.

  3. Besmeer de helft van het bladerdeeg met 3/4 van de gesmolten chocolade en strooi er ook wat fijngehakte hazelnoten over.

  4. Vouw het deeg dubbel en besmeer opnieuw de helft van het deeg met de rest van de chocolade. Strooi opnieuw wat hazelnootjes.

  5. Vouw het deeg weer dubbel (zodat je een "groot taartstuk" bekomt) en snij het deeg in 4 stroken.

  6. Draai de stroken rond hun as zodat ze er als echte chocotwisten gaan uitzien. Dop je vinger (of een kwast) in een scheutje sojaroom en besmeer er het deeg mee. Dit zorgt voor een mooie glans na het bakken.

  7. Bak de twisten zoals aangegeven op de verpakking (of tot ze mooi bruin zijn)

  8. Laat afkoelen, en klaar is kees!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger