Vegan aardappelpannenkoekje

Ojij, patatjes, dat blijft toch echt zo lekker he!😍 Dankzij dit receptje kan je ook eens een variant maken!😄 Leuk, lekker en creatief ❤️ Dat hebben we graag!🌱


Ingrediënten

(2 personen)


4 grote aardappelen

1 kleine ui

1 el verse, fijngesneden peterselie

3 el bloem

1 tl bakpoeder

Snuifje peper en zout

Olijfolie


Bereiding

  1. Rasp de aardappelen en doe ze in een verse handdoek. Draai de handdoek op om overtollig vocht te verwijderen. Doe de aardappelrasp nu in een kom.

  2. Rasp nu ook de ui en voeg deze toe aan het mengsel, samen met de bloem, peterselie, bakpoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar.

  3. Neem een eetlepel 'deeg' en maak er een pannenkoekje mee. Leg die voorzichtig in een pan met hete olie. Draai pas om als het goudbruin gebakken is. Doe dit met de rest van het beslag.

  4. Je kan je reeds gebakken pannenkoekjes eventueel warm houden in een voorverwarmde oven.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger