Vegan aardappelgratin


Benodigdheden

(4 personen)


6 aardappelen (kruimig)

1 grote ui

1 blik kokosmelk (400 ml)

250 ml sojamelk

2 teentjes knoflook (geperst)

1 el mosterd (zorgt voor een beetje umami)

3 el edelgistvlokken (geeft kaassmaak)

peper, zout en muskaatnoot


Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Was de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke schijfjes. Ik liet de schil er aan, maar je kan er ook voor kiezen om ze te schillen.

  3. Snij de ui fijn.

  4. Schenk de kokosmelk en kokosmelk in een grote pot. Voeg er de knoflook, ui, mosterd, edelgistvlokken en kruiden aan toe.

  5. Breng aan de kook, voeg de aardappelschijfjes toe en meng voorzichtig door elkaar.

  6. Schenk alles in een vuurvaste ovenschotel (inhoud 1,5 liter).

  7. Verdeel alles mooi in de ovenschaal, strijk glad en dek af met bakpapier.

  8. Bak 20 minuten in de oven. Verwijder daarna het bakpapier en bak nog eens 20 minuten.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger