Stoofpotje van zoete aardappel

Zo simpel, maar zo lekker en voedzaam!

Benodigdheden:

(2-3 eters)


2 middelgrote zoete aardappelen

4 handen vol verse spinazie

1 blikje bruine linzen

1 blikje kikkererwten

1 ui

1 cm gember, geraspt

1 blokje groentebouillon

1 blik tomatenblokjes

1 blik water (misschien meer)

peper, zout, nootmuskaat

paprikapoeder

kurkuma

komijn


Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij ook de ui fijn.

  2. Fruit de uit. Voeg er dan de stukjes samen met een blik water aan toe en stoof beetgaar.

  3. Voeg het blik tomatenblokjes, het bouillonblokje, de uitgelekte kikkererwten en linzen toe.

  4. Breng op smaak met de kruiden.

  5. Meng er als laatste de babyspinazie door en laat nog enkele minuutjes garen op een middenhoog tot laag vuur.

  6. Eventueel af te werken met verse peterselie. Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)