Snelle vegan spaghetti courgetti

Onder het motto "voedzaam en snel" 😎 Een gerecht met veel voedingsstoffen die je lichaam en geest gezond houden waardoor je drukke dagen aankunt 😄 deze spaghetti is in 15 minuten klaar en is daarom perfect voor een doordeweekse dag 😍

Ingrediënten

(2 porties)


Dit heb je nodig

1 ui

1 grote wortel

1 klein blikje maïs

1 teentje knoflook

1 blik tomaten in blokjes

1 paprika

200g linzen - voorgekookt

2 courgettes

olijfolie

spaghettikruiden

oregano

peper, zout

cayennepeper


Bereiding

  1. Van courgette tot courgetti. Hiervoor gebruik je de tool 'Spirelli'. Je draait de courgette rond in de 'Spirelli' et voilà, je hebt courgetti. Je kunt ook een dunschiller gebruiken. Schil de courgette in lange plakken en snijd ze vervolgens in dunne reepjes

  2. Bak de courgetti in 2 à 3 minuten gaar in een scheutje olie

  3. Snipper de ui en doe in een ruime pan met wat olie, bak op laag vuur

  4. Was ondertussen de wortel, snijd deze in kleine stukjes en bak mee met de ui

  5. Snijd de paprika in stukjes en bak 5 minuten mee in de pan

  6. Snijd ondertussen de knoflook fijn

  7. Voeg de tomaten in blokjes toe samen met de knoflook en de kruiden

  8. Verwarm totdat het gaat koken, draai het vuur laag en voeg de linzen en de maïs toe

  9. Schep door elkaar

  10. Serveer met de courgetti


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

Dit gerecht zal je vermoedelijk ook bevallen

Koolhydraatarme groentelasagne

Vegan lasagne met linzen en spinaziepesto

Vegan moussaka

Griekse briam

Gevulde aardappel met chili sin carne



© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger