Simpele vegan sushi maki

Sushi zonder vis?! Geen enkel probleem! 😎 Als je een sushifan bent, zal je deze sushi echt superlekker vinden! 😍 Het is vrij gemakkelijk klaar te maken, heerlijk, en ook gewoon heel leuk om te doen 😄 Zelfgemaakte sushi all day! 🥢🍚


Ingrediënten

(4 personen)


500g sushirijst

4-5 norivellen

8 eetlepels sushiazijn

1/2 komkommer

groene asperges

1 avocado

1 grote wortel

200g tofu

paneermeel

wasabi

opgelegde gember

sojasaus

balsamicoazijn en veganaise (optioneel)


een sushimatje


Bereiding

  1. Spoel de sushirijst tot het water helder blijft. Hiervoor zal je enkele keren moeten spoelen. Kook daarna de rijst gaar in 750ml water. De rijst is beetgaar als het water geabsorbeerd is.

  2. Verwarm de sushiazijn met een snuifje zout. Meng de rijst en de sushiazijn door elkaar. Laat de rijst nu afkoelen tot op kamertemperatuur.

  3. Snij intussen de komkommer, avocado, tofu en wortel in fijne reepjes. Dop de reepjes tofu in een schaaltje paneermeel en bak op een hete pan krokant in 4 minuten. Deze kan je eventueel wat bijkruiden met peper en zout. Ook de asperges kan je gaarbakken op een hete pan. Deze zijn heerlijk met wat peper en zout.

  4. Leg het sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op. Verdeel nu wat rijst op het norivel en duw met natte vingers (ik zette een schaaltje water in de buurt) voorzichtig plat. Blijf op 2cm van de boven- en onderrand. (dit omdat je dan je rolletjes mooi kan sluiten)

  5. Leg nu vulling naar keuze in het midden van de rijst in de breedte. Maak de randen nat met je vinger. Rol het norivel met de vulling op met behulp van het sushimatje. Duw goed aan terwijl je rolt.

  6. Snij de randen van de rol en verdeel ze in reepjes van 2 cm. En toen was de sushi geboren 😁

  7. Serveer met wasabi, sojasaus en opgelegde gember. (en ik dopte de sushi stiekem in wat veganaise 🤫) Ook balsamicoazijn vond ik hier lekker bij, ieder zijn smaak! Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️