Salade met scrambled tofu

Scrambled tofu 😄 Ofwel "een tiepeneiken zonder eikes"😍

Ik weet dat ik van dresseren geen (vegan) kaas heb gegeten, maar deze salade zit wel boordevol smaak!😄 Super eenvoudig gerechtje, zowel de ingrediënten als de bereiding💥💯

Wie houdt nu niet van megalekker eten dat snel klaar is?! IKKE WEL!!☝️😍

Dan is deze scrambled tofu, of de hele salade, iets voor jou!


Aangezien tofu op zich niet zo heel veel smaak heeft mag je hier écht wel kwistig zijn met kruiden en specerijen. And I lóve it 😎

Go for it!❤️


Ingrediënten

(2 personen)


"Roereitje":

125g tofu

125g kerstomaatjes

1 sjalot

een beetje verse peterselie

kurkuma

peper, zout

currypoeder

paprikapoeder


Salade:

enkele gekookte bloemkoolroosjes

enkele gekookte broccoliroosjes

een handje gekookte snijbonen

een kleine zoete aardappel (gekookt)

enkele paddenstoelen (gebakken)

handje verse spinazie (gebakken bij de champignons)

1/2 avocado

een handje cashew- en amandelnoten


Bereiding

  1. Snipper de sjalot en laat de tofu uitlekken.

  2. Halveer de tomaatjes en bak ze op een pan gedurende een 3-tal minuten en breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet de tomaatjes in een schaaltje apart en wrijf de pan schoon.

  3. Verhit wat olie in de pan en fruit de sjalot. Voeg er de tofu aan toe en plet hem in stukjes. Roer er de kruiden door (naar eigen smaak) en laat de tofu ongeveer 4 minuten bakken.

  4. Voeg er de tomaatjes aan toe en je "roereitje" is klaar!

  5. Ik maakte er een salade van, maar bijvoorbeeld een toast met avocado en humus is er even lekker bij 😄


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)



© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger