Romige vegan champignonsoep

Nieuw🔥 een heerlijke vegan champignonsoep 🤤 persoonlijk ben ik echt een gigantische soepliefhebber!❤️Ideaal als lunch, of als het avondeten nog te ver af is 🤭 en geef toe, in de winter is zo een lekker warme kom godendrank toch meer dan welkom?😏 Wist je dat champignons veel vitamine B1 bevatten? Goed voor je hart en zenuwstelsel🙏 Nóg een reden om soep te drinken dus 🥳

Ingrediënten

(2 personen)


plantaardige olie

1 ui

300g paddenstoelen

1 teentje look

500ml water

1 bouillonblokje

scheutje plantaardige room

peper, zout


Bereiding

  1. Verhit een scheutje plantaardige olie in een pot en fruit er de ui in. Deze mag grof gesneden zijn.

  2. Borstel de champignons schoon en snij ze grof. Als de ui glazig is, voeg dan de paddenstoelen en de fijngesneden knoflook toe. Laat ze heel even stoven in een klein bodempje water.

  3. Voeg na 3 minuten de rest van het water toe. Doe er nu ook het bouillonblokje, peper en zout in.

  4. Laat je brouwsel 10 minuten zachtjes koken en mix dan tot een mooie en gladde soep.

  5. Je kan deze nog wat bijkruiden naar eigen smaak. Smakelijk! ❤️

Dit recept zal je vermoedelijk ook bevallen

Broccoli-bloemkoolsoep


Maakte je dit gerechtje klaar? Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️


© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger