Romige groentepasta

PASTAAAAšŸŒˆ Een van mijn favoriete ingrediĆ«nten om mee te spelen!šŸ˜‡ Er bestaan zooooveel verschillende soorten en oneindig veel varianten. I LOVE IT šŸ’š In dit gerecht gebruikte ik pasta van groene bonen. DELICIOUS šŸ¤© Deze variant heeft invloed op de smaak en de kleur, en bevat dan ook meer nutriĆ«nten (waaronder eiwittenšŸ’ŖšŸ½) , waar ons lichaam naar snakt šŸ˜Ž bovendien voegde ik hier ook een breed assortiment van groentjes en champignons aan toe. Laat het jullie smaken! šŸ„¦šŸ™


Ingrediƫnten

(voor 2 personen)

200g pasta van groene bonen

200g champignons

200g prinsesseboontjes

1 broccoli

1 courgette

1 blikje kokosmelk (of sojamelk kan ook)

5 eetlepels edelgistvlokken

1 eetlepel tapiocabloem (of maĆÆzena)

kurkuma

lookpoeder

peper, zout

plantaardige olie


Bereiding

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze gaar in een kleine 5 minuten. Maak de boontjes schoon en kook ook deze gaar in 5 minuten. Snij de courgette en de champignons in schijfjes en zet opzij.

  2. Neem een wokpan, verhit er een scheutje plantaardige olie in en bak er de champignons en de courgetteschijfjes in. Kook intussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Voeg de kokosmelk, of sojamelk toe aan de wok. Laat op temperatuur komen en voeg er de edelgistvlokken, peper, zout, kurkuma, lookpoeder en tapiocabloem aan toe. Roer alles goed door mekaar en je zal al snel zien dat de saus wat begint te binden. De edelgistvlokken zorgen voor een "kaassmaak" en bevatten ook heel wat nutriƫnten.

  4. Meng er ook de broccoli, boontjes en gare pasta onder. KLAAAAR šŸ˜Ž


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey šŸ˜„ā¤ļø


Deze gerechtjes zullen je vermoedelijk ook bevallen

Groene pasta met groenten

Pasta met pompoensaus

Vegan mac and cheese

Bloemkoolpasta met champignons

Ā© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger