Romige groentecurry met noedels
Mmm 🤤 snel klaar en óverheerlijk! 🥰 Een echte aanrader als je plantaardig wil eten en er helemaal verliefd wil op worden 😆 powered by plants! 🌿

Ingrediënten (2 personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm gember
1 pakje kipstuckjes
Kerriepoeder, cayennepeper, madras, paprikapoeder
1 blik volle kokosmelk
1 rode paprika
2 verse wortels
100g doperwten, uit de diepvries
2 porties volkoren noedels
peper en zout, naar smaak
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de gember en snijd hem fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan of kookpot en fruit de ui. Voeg de knoflook en gember toe als de ui glazig is en bak 1 minuut.
Snij de kipstuckjes kleiner en doe ze met de kruiden in de pan. Bak enkele minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe en meng goed door elkaar.
Snijd de paprika in reepjes en de wortels in halve maantjes. Voeg deze samen met de erwtjes toe aan de saus en een goeie 5 minuten pruttelen. Roer geregeld even om.
Voeg de noedels toe en laat 5 minuten koken, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Maakte je dit gerechtje klaar?
Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette
Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️
(tenzij je profiel op privé staat 🙈)