Roerbaksel van rijst en groentjes 

ROERBAKSELS 😍🙏 eindeloze fan van zulke gerechtjes!😄

Snel klaar, voedzaam én heerlijk 🙈🌿 tegelijk lekker kwistig zijn met kruiden en specerijen en je hebt al snel een smaakexplosie op je bord liggen 🔥💚 Go for it!🌱

Ingrediënten

(2personen)

200g rijst

150g champignons

1/2 gele paprika

1/2 rode paprika

100g prinsessebonen

1 kleine ui

Kruiden en specerijen:

Gember

Kaneel

Peper

Zout

Kurkuma

Paprikapoeder

Peterselie

Lookpoeder

Sojasaus

Drupje maplesyrup

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst na het koken af en laat in de pan rusten voor zo, doe het deksel op de pan maar zet hem niet meer op het vuur.

  2. Snijd de boontjes in twee, de paprika in kleine stukjes, de uien in kleine partjes en de champignons in plakjes. Zet een wokpan op het vuur en verhit er een scheutje olijfolie in.

  3. Roerbak eerst de ui, voeg daarna de paprika en de boontjes toe en voeg na enkele minuten pas de champignons toe.

  4. Rasp de gember en voeg toe aan het roerbaksel, samen met een snuifje peper, zout, paprikapoeder, kurkuma (👉 mag gerust 2 snuifjes zijn 🤪), kaneel, lookpoeder en fijngesneden peterselie.

  5. Eens je groentjes zo goed als gaar zijn voeg je de rijst toe, samen met een scheutje sojasaus en een drupje maplesyrup. Zorg dat alles goed omgeroerd is. Wok het geheel nog heel eventjes, en klaar😄

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger