Risotto met paddenstoelen en groene asperges

Want wie houdt nu niet van mushroomies??🤪

Eerlijk gezegd kon ik niet kiezen tussen asperges of champignons, dus ik koos voor beiden ❤️😍 EEN GEGARANDEERDE SUCCESFORMULE 😏 Bovendien zit dit gerechtje vol met de micro- en macronutrienten die we dagelijks goed kunnen gebruiken.


Guten apetit 😄🙏


Ingrediënten

(2 personen)


1 ui

1 teentje knoflook

150g risottorijst

1/2 liter groentebouillon

1 bundeltje groene asperges

100g paddenstoelen


Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olie in een pot en voeg de ui en knoflook toe. Fruit ongeveer 3 minuten.

  2. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg dan een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

  3. Bak intussen de (in schijfjes gesneden) champignons in ongeveer 5 minuutjes gaar. Idem met de asperges, bak of grill ze in 5 minuten gaar. Voeg ze daarna toe aan de intussen gare rijst.

  4. En zo simpel is het 😄🙏


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger