Quinotto met champignons en courgette

Quinotto 🤪 of gewoon een lichtere versie van risotto 😄🙈

Ik hou énorm van risotto, maar soms vind ik het wat te zwaar. Daarom, bij deze, een lichtere en minstens even lekkere variant 😍🙌

Veel gezonder en vol nutriënten dankzij de quinoa en de groentjes 🌿💚 Dit gerechtje zit boordevol eiwitten, vezels, B vitamines, gezonde vetten en selenium 🧡❤️

Bon appétit 🤤🔥

Ingrediënten

(voor 2 personen)

1 kleine sjalot

300g paddenstoelen

1 kleine courgette

2 delen quinoa

1 deel water

1/2 avocado

Peterselie

Zwarte peper

1 groentebouillonblokje

Sap van 1/2 limoen

2 el Italiaanse kruiden

1/2 theelepel chilivlokken

Bereiding

  1. Fruit de sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de fijngesneden champignons toe samen met de chilivlokken en italiaanse kruiden. Bak gedurende een kleine 5 minuutjes.

  2. Voeg de quinoa, het water en het bouillonblokje toe. Kook dit geheel gedurende 10 minuutjes.

  3. Voeg de fijngesneden courgette toe en laat nog 5 minuten verder pruttelen.

  4. Voeg het limoensap en de peterselie toe. Roer alles nog eens goed door elkaar, en klaar 😄

  5. Werk af met fijngesneden avocado en een snuifje zwarte peper. SO GOOOD 😄❤️

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger