Quinoasalade met auberginedip

Met de zomer achter de hoek, of dat maak ik mezelf toch wijs 😂, is het terug tijd voor salades 😍 Hou je van gezonde salades met veel smaak?🌿 Dan ga je deze echt heerlijk vinden!😄

Deze salade zit bomvol gezonde groentjes en is afgewerkt met een lekkere en spicy auberginedip ❤️

Ze vult genoeg om als hoofdmaaltijd te dienen en voelt tegelijkertijd superlicht en verfrissend 🌞🔥



Ingrediënten


Auberginedip

  • 1 aubergine

  • 1/2 komkommer

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 eetlepels tahini

  • 1/2 eetlepel limoensap

  • Een snuifje paprikapoeder

  • Een snuifje komijn

  • Een snuifje zout


Salade

  • 2 kopjes sla, grof gesneden (140g)

  • 1 kopje babyspinazie (30g)

  • verse basilicum

  • verse munt

  • 1/4 kopje quinoa (45g)

  • 1 avocado, gesneden

  • 1/4 kopje ongezouten cashewnoten (40g)


Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels limoensap

  • 1 eetlepel maple siroop

  • 1 shalot, fijngesneden

  • snuifje zout


Bereiding

Auberginedip

  1. Verwarm de oven op 200°.

  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden en prik enkele keren in het vlees met een mes. Wrijf in met de olijfolie. Plaats de aubergine met de "vleeskant" naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 30 minuten, tot de aubergine volledig zacht is.

  3. Haal uit de oven en laat afkoelen. Eens die afgekoeld is, lepel er het vruchtvlees uit en doe dit in een blender. Voeg daar de tahini, limoensap, paprikapoeder, komijn en zout aan toe. Laat dit ongeveer 30 seconden blenden, tot een mooi geheel. Je zou de consistentie van hummus moeten bekomen.

  4. Je auberginedip is klaar, en kan in een gesloten doosje ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaard worden.

Salade

  1. Meng de sla, baby spinazie, enkele blaadjes fijngesneden basilicum, enkele blaadjes fijngesneden munt, gekookte quinoa, avocado en komkommer in een grote kom.

  2. Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen.

  3. Serveer de salade met de auberginedip en werk af met de dressing en de cashewnoten.

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger