Portobello steaks met groentemix

PORTOBELLO STEAKS met een heerlijke groentemix 🤤❤️

Naar mijn persoonlijke mening is dit gerechtje echt AF 👌 en ook mijn vriend schepte nog 2 keer bij! 🙈 Heerlijke, smaakvolle groentjes samen met de vlezige structuur van de portobello's 😋 JUM! Paddenstoelen🍄 Ze bevatten heel wat nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, kalium, foliumzuur en vezels.🌱 Ze bevatten nét wat te weinig eiwitten om als volwaardige vleesvervanger te dienen, maar ze passen dus wel perfect in een gezond voedingspatroon 😍🙈

Variatie blijft nog altijd de sleutel! 🙏❤️ Smakelijk!



Ingrediënten

(2 gewone eters)

1 ui

1 rode paprika

200 gr prinsessenboontjes

3 middelgrote aardappelen

4 portobello's

Grof gehakte noten

olijfolie

balsamicoazijn

sojasaus (optioneel)

tijm

peper en zout


Bereiding

  1. Besprenkel de portobello's met een scheutje balsamicoazijn en sojasaus. Zet even opzij.

  2. Snijd de aardappelen in grove stukken, ongeschild, en kook ze 5 minuutjes voor. Je kan hier natuurlijk ook krieltjes gebruiken. Idem met de prinsessenboontjes, gaar ze enkele minuutjes voor in kokend water.

  3. Snipper de ui fijn en zet op het vuur (met een scheutje olie uiteraard). Voeg er de in reepjes gesneden paprika aan toe. Laat enkele minuutjes bakken en roer af en toe even om.

  4. Voeg er de boontjes en de aardappelen aan toe. Hier kan je eventueel nog een scheutje olie aan toevoegen. Strooi er een snuifje tijm, peper en zout overheen. Laat eventjes bakken tot een geheel, en tot alles gaar is.

  5. Bak de 'gemarineerde' portobello's langs beide kanten op een hete pan tot ze gaar zijn. Voeg eventueel nog een klein beetje peper en zout toe. Werk af met de noten.

  6. Smakelijk! 😋


Notities

Hier kan gemakkelijk een schepje veganaise bij, héérlijk! 😋

Óf, wist je dat Jachtsaus van Knorr (in poedervorm) volledig vegan is?!

Dus heb je een prachtig exemplaar portobellopaddenstoel geschoten, giet er gerust een beetje jachtsaus over van Knorr 😍🙈


Andere recepten die je vermoedelijk ook zullen bevallen

Rode kool met pastinaak

Risotto met paddenstoelen en groene asperges



Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger