Pompoensoep

Vandaag is een ideale dag om een wandelingetje te maken, lekker ingepakt in jas, sjaal en muts -maar wel de 1,5m afstand respecteren!🙈- om daarna een heerlijke tas pompoensoep te drinken!❤️🌞

Warm je weer helemaal van op!😍🔥

Ingrediënten

1/2 pompoen

1 ui

1 teentje look

1 blik gepelde tomaten

2 blokjes groentebouillon

Paprikapoeder

Zwarte peper en zout

Kurkuma

Madras currypoeder

Muskaatnoot

Bereiding

  1. Pel de ui en snij in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een pot en voeg er de ui aan toe. Fruit tot hij glazig is.

  2. Voeg nu de grofgesneden pompoen toe en stoof gedurende 5 minuten.

  3. Voeg het blik tomaten toe en voeg water toe tot de pompoenblokjes net niet onder water staan.

  4. Laat koken gedurende 15-20 minuten. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot, kurkuma, madras en paprikapoeder.

  5. Mix tot een mooi geheel. Is de soep nog te dik naar jouw smaak? Voeg dan nog wat water toe.

  6. Werk af met zonnebloempitten en klaar!😄

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger