Pompoenpuree met spliterwten en linzen

Mmm linzen, kan ik dus écht niet genoeg van krijgen 🤤 deze keer maakte ik er spliterwten bij klaar😍 Een spliterwt is een gewone groene erwt, waarvan de zaadhuid is verwijderd. Zo een erwtje zonder vliesje is wat makkelijker verteerbaar en is ook perfect om soep van te maken 😄

Ingrediënten

(2 personen)


1/2 pompoen

2 grote aardappelen

1 cup droge groene spliterwten

2 cups groentebouillon

1 cup droge rode linzen

Peper, zout

Kurkuma

Nootmuskaat

Currypoeder

1 cm gember

Lookpoeder


Bereiding

  1. Doe de spliterwten samen met de groentebouillon in een pot. Breng aan de kook en roer geregeld even om. Zet het vuur wat zachter, dek af met een deksel en laat dit gedurende 20 minuten verder pruttelen, of tot de erwten gaar zijn.

  2. Kook ook de rode linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Meestal is dit gedurende ongeveer 20 minuutjes. Meng daarna de spliterwten erdoor en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Snijd het pompoenvlees en de aardappelen in blokjes. Kook dit in 10 minuten gaar samen met een groentebouillonblokje. Giet af en vang het kookvocht op. Voeg de fijngesneden gember toe en pureer alles met een staafmixer of een pureestamper. Meng er wat kookvocht onder, zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met de currypoeder, kurkuma, peper en eventueel zout.

  4. Dresseer (ben ik niet zo goed in, I know!) en werk af met gebakken pijnboompitten en peterselie. Smakelijk! 😁Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️