Plantaardige wortelcake

Pasen en wortelcake 😍🙈 TOPCOMBINATIE ❤️ in dit receptje gebruikte ik appelmoes ter vervanging van een ei 😎 heb je dus nog wat wortelen liggen en een potje appelmoes? Dan heb je zo goed als alles in huis voor deze heerlijke cakejes!🤤 Vrolijk Pasen iedereen!💚🙏



Ingrediënten

(16 cakejes)


300g bloem (de helft speltbloem en de helft zelfrijzende bloem)

1 zakje bakpoeder

5 eetlepels appelmoes

240 ml amandelmelk

200g witte suiker

120 ml gesmolten kokosolie

1 theelepel vanille extract

2 grote wortels, geraspt (ongeveer 300g)

een snuifje zout

een snuifje muskaatnoot

2 theelepels kaneel

muffinvormpjes


Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Rasp de wortelen en zet deze even opzij.

  3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en nootmuskaat.

  4. Meng in een andere kom de suiker, appelmoes, kokosolie, amandelmelk en vanille.

  5. Meng nu de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een mooi geheel.

  6. Voeg er nu de geraspte worteltjes aan toe en meng goed onder elkaar.

  7. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het deeg. Zet in de oven en bak 35 minuten.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger