Pasta met pompoensaus

POMPOENPASTA 🤤 Helemaal zot van pompoen om zijn zoete en nootachtige smaak.

Bovendien zit dit heerlijke gerechtje vol vitamientjes en mineralen 😍

Een bron van vitamine A, C en E, die werken als krachtige antioxidanten en ook calcium, ijzer, fosfor en koper. Het is dan nog eens supersnel klaar ook! SO WHY NOT?!🤤


Ingrediënten

(2 personen)


1/2 butternut pompoen

1 ui

1 groot teentje look

olijfolie

pompoenzaden

vegan parmezaanse kaas

pasta voor 2 personen

peper, zout, muskaatnoot


Bereiding

  1. Kook de pasta in ongeveer 10 minuten gaar en zet opzij.

  2. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit in een beetje olie. Voeg de in stukjes gesneden pompoen toe eens de ui glazig is.

  3. Roer af en toe om tot de pompoen gaar is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

  4. Doe het pompoenmengsel in een blender en voeg een beetje water en de kruiden toe. Mix alles tot een mooi geheel. Indien de saus nog wat te dik is, voeg je nog wat water toe.

  5. Roer je saus door je pasta, werk af met pompoenpitten en de vegan kaas, en klaar! Simpel én lekker 🤤


Dit recept zal je vermoedelijk ook bevallen

Vegan mac and cheese



Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️



© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger