Naanbrood met rodebietenhummus

Zo simpel en zo lekker 💚 Kleur op je bord is altijd een goed idee!🌈 Dit supersnelle en heerlijke lunchgerechtje is zeker en vast een aanrader. Het is heerlijk, easy, fancy en (het belangrijkste) klaar in 10 minuten 😎

Bovendien is het nog supergezond ook, want wist je dat rode bieten (naast vitaminen en mineralen) enorm veel antioxidanten en ijzer bevatten? 🙌 Deze antioxidanten ontgiften de lever, zuiveren het bloed en hebben een gunstig effect op mensen met bloedarmoede. 🌼 Kortom: bieten passen perfect in een evenwichtig en gezond voedingspatroon.💜

Ingrediënten (2 personen)


1/2 courgette

1/2 aubergine

2 naanbroden


Looksausje:

3 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt

1 teentje look

peper en zout

peterselie


Hummus: 400g kikkererwten 2 rode bieten (gekookt)

sap van een halve citroen

2 teentjes look

peper en zout


Bereiding

  1. Snij de bieten in kleinere stukken. Mix alle ingrediënten voor de hummus bij elkaar tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout. De hummus is klaar.

  2. Voor het sausje snij je het teentje look fijn en meng je ook alle ingrediënten onder mekaar. Je kan hier eventueel enkele druppels limoensap aan toevoegen.

  3. De courgette en aubergine snijden we in fijne plakjes. Wat kruiden met peper en zout en roosteren op een grillpan gedurende een kleine 5 minuutjes.

  4. Beleg het naanbrood met hummus, plakjes geroosterde groentjes, en werk af met je looksausje. Simpel en héérlijk! 💚


Gerechtjes die je vermoedelijk ook zullen bevallen

Groene quesadilla

Courgettefritters



Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger