Mexicaanse bowl (met snelle chili)

Klein gelukske!🤤❤️ Van dit soort gerechtjes kan ik geen genoeg krijgen!🔥🌈 Superlekker, snel klaar en veel smaken die lekker door elkaar lopen! Feestje in de mond!🥳🌞 En alweer ode aan de plantjes !🌿🙏


Voor de liefhebbers; Ik maakte dit al enkele keren en de variant met quinoa in plaats van aardappelen is ook héérlijk en iets lichter🙏 #aanradertje


Ingrediënten

(2 personen)


3 middelgrote aardappelen

1 blikje kidneybonen

1 blik tomatenblokjes

1 sjalot

1 avocado

2 handen verse spinazie

2 lepels (kokos)yoghurt

peper, zout

himalayazout

chilivlokken

peterselie

spaghettikruiden


Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°c. Snij de aardappelen in fijne schijfjes. Besprenkel de schijfjes met olijfolie en himalayazout (of grof zeezout). Verspreid de schijfjes op een bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar. Na 20 minuten draai je de schijfjes om.

  2. Snij de sjalot fijn en zet opzij. Snij de avocado doormidden en haal het vlees er uit. Plet het vlees fijn met een vork en breng op smaak met peper en zout (en eventueel een beetje limoensap). Voeg er de fijngesneden sjalot aan toe en meng alles mooi tot 1 geheel. Zet dit opzij.

  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pot en voeg er de tomatenblokjes en kidneybonen aan toe. Laat enkele minuten pruttelen en voeg er peper, zout, chilivlokken en spaghettikruiden.

  4. Bij het vullen van de bowl beginnen we met een hand spinaziebladen. Voeg er de aardappelschijfjes, snelle chili en guacamole aan toe. Werk af met een lepeltje yoghurt en fijngesneden peterselie.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️


© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger