Marokkaanse couscous

Heerlijke smaakbommetjes, die Marokkaanse gerechten!🥰 Couscous kent vele varianten, ik maakte hem dit keer met verse groenten en gedroogd fruit 😋 lekker kwistig zijn met kruiden en specerijen is hier meer dan toegelaten! Smakelijk! 🌿🔥


Ingrediënten

(2-3 personen)


150g speltcouscous

1 bouillonblokje

50g rozijnen

50g gedroogde abrikozen (variant: dadels)

1 kleine aubergine

1 courgette

1 paprika

2 tl zout

1 tl zwarte peper

2 tl ras el hanout

2 tl kurkuma

1 tl gember

1 tl paprikapoeder

1/2 tl komijn



Zo maak je het

  1. Kook 250 milliliter water in een pan, los het bouillonblokje hierin op en voeg de couscous toe. Kook zoals aangewezen op de verpakking.

  2. Snij intussen de paprika in reepjes, de courgette en aubergine in schijfjes en vervolgens in 4.

  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak er de paprika in.

  4. Strooi er na 3-4 minuten alle kruiden (behalve peper en zout) over en voeg de courgette en aubergine toe.

  5. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken samenkomen. Bak alles beetgaar.

  6. Snijd de abrikozen of dadels in kleine stukjes.

  7. Haal de couscous los met een vork en voeg er de groenten, rozijnen en abrikoos (of dadels) aan toe. Breng op smaak met peper en zout.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)




© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger