koolhydraatarme groentelasagne

Koolhydraatarme lasagne 🤤 klinkt als muziek in mijn oren! Lasagne is den tof gerechtje om in te variëren, je kan er 101 kanten mee uit 😄😍 deze variant zit bomvol groenten en dus ook bomvol nutriënten 😄✌🏼 enjoy!

Ingrediënten

1 courgette

1 aubergine

1 grote ui

1 teentje knoflook

1/2 rode paprika

2 blikken gepelde tomaten (400 gram)

1 eetlepel tomatenpuree

1 blik linzen

200 gram verse spinazie

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

1/8 theelepel gedroogde chilli’s

200 ml vegan bechamelsaus

peper & zout

muskaatnoot

olijfolie


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de steel van de aubergine en courgette en snij in schijfjes van max 0.5 cm dik. Verdeel de schijfjes courgette en aubergine over de bakplaat en smeer ze in met een beetje olijfolie. Rooster de plakken gedurende 10 minuten in de oven en laat daarna een beetje afkoelen.

  2. Snipper nu de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig, voeg de paprika toe en laat 1 minuut meebakken. Giet de tomaten uit blik erbij en plet eventueel een beetje kapot met een pureestamper. Tot slot nog de gesneden champignons, de linzen, de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toevoegen en breng de tomatensaus al roerende aan de kook. Laat de saus zo’n 15 minuten pruttelen.

  4. Voeg de verse spinazie toe en roerbak deze mee in de saus. Door de warmte zal de spinazie vanzelf slinken. Breng de tomatensaus enkel nog op smaak met peper en zout.

  5. Vet de ovenschaal lichtjes in met olie en verdeel een lepel saus over de bodem. Verdeel hier wat plakken courgette of aubergine overheen, vervolgens 2-3 lepels saus en eindig met de bechamelsaus. Dit dek je vervolgens af met nog een laag plakken courgette aubergine, vervolgens weer de saus en daarna de bechamelsaus. Ga zo door tot je alles verbruikt hebt en sluit af met een laatste beetje vegan kaas bovenop.

  6. Plaats de lasagne gedurende 30 minuten in de oven.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger