Kikkererwtenomelet

Ingrediënten
(1 grote omelet)
110 gr kikkererwtenmeel
250 ml water
1 tl ras el hanout
1 tl kurkuma
1tl paprikapoeder
peper en zout
1 tl tijm
2 el edelgistvlokken
1 tl bakpoeder
Toppings
1/2 paprika
1/2 tomaat
een handvol champignons
1 avocado
een handvol babyspinazie
Bereidingswijze
Neem een mengkom en meng alle ingrediënten voor de omelet tot je een soort pannenkoekenbeslag krijgt. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast.
Snij de paprika, tomaat en champignons en bak ze beetgaar in een pan. Zet dan opzij.
Verhit een grote ovenbestendige koekenpan (ik gebruikte een pan van 28cm) en voeg een scheutje olijfolie toe. Verwarm de oven op 180°c. Zet het vuur laag en schep het beslag in de pan, snel gevolgd door de gesneden groentjes.
Bak 3 minuten op een laag vuur en zet de pan dan in de oven onder de grill om de bovenkant te garen. Bak ongeveer 3-4 minuten.
Laat de omelet op een bord glijden en beleg met avocado en spinazie. Smakelijk!
Maakte je dit gerechtje klaar?
Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette
Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️
(tenzij je profiel op privé staat 🙈)