Japanse curry met gepaneerde, geroosterde groenten

Een ├ęchte smaaksensatie! Heerlijk, gepaneerde paprika, courgette en aubergine. De saus is gebaseerd op wortel en banaan en maakt het helemaal af! De verschillende texturen maakt dit gerecht een puur genot! Pikant, zoet en hartig, op 1 bordje! ­čśäÔŁĄ´ŞĆ

Ingredi├źnten (3-4 eters)

Maïzena Bloem Glutenvrij paneermeel 1/2 aubergine 1/2 courgette 1 rode paprika een snufje zeezout en peper


Voor de currysaus 1 el kokosolie 1 rode ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1/2 banaan, fijngehakt 1 wortel, fijngehakt 1 el kerriepoeder

snuifje peper en zout 1 tl chilipoeder 350 ml groentebouillon 2 el sojasaus 1 el tomatenpuree


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180┬░C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng wat maïzena in een kommetje met zo veel water dat er een dikke pasta ontstaat.

  3. Strooi wat bloem in een ondiepe schaal en wat paneermeel in een andere.

  4. Snij de groenen in stukjes en dip ze een voor een in de bloem, daarna in het maïzenamengsel (zorg dat ze goed zijn bedekt) en tot slot in het paneermeel.

  5. Leg de gepaneerde groenten gaandeweg op de bakplaat. Besprenkel met wat sesamolie, bestrooi met wat zout en peper en bak 25-30 minuten in de oven, tot de groenten goudbruin en krokant zijn.

  6. Maak intussen de Japanse currysaus. Voeg de kokosolie toe aan een kleine pan en laat op laag vuur smelten. Voeg de ui, de knoflook, de banaan en de wortel toe en bak in een paar minuten zacht. Voeg de specerijen toe en bak regelmatig roerend nog een paar minuten.

  7. Voeg nu de bouillon, de sojasaus en de tomatenpuree toe en laat op laag vuur in 10 minuten iets indikken. Mix de saus glad met een staafmixer.

  8. Haal de gepaneerde groenten uit de oven en zet apart tot je de curry gaat serveren.

  9. Serveer de krokante groenten met rijst en flink wat currysaus erover. Garneer met wat waterkers.

Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey ­čśäÔŁĄ´ŞĆ

(tenzij je profiel op priv├ę staat ­čÖł)

┬ę 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger