Indische dal palak

Van alle Indische gerechten is Dal Palak toch wel mijn favoriet! 🔥❤️ Het is een linzensoep met tomaat en spinazie boordevol vitaminen en mineralen!😎😍 Wees niet bang van de kleur, want dit bordje zit boordevol smaak dankzij de kruiden en specerijen en is bovendien heerlijk met gekookte rijst! 🤤🌿 Smakelijk!


Ingrediënten

(2 personen)


1 klein blik kikkererwten

1 klein blik linzen

300 ml water

400 g verse spinazie

2 el olijfolie

1 ui

3 teentjes look

2 cm gember

1 el tomatenpuree

1 tomaat

1 el edelgistvlokken

1 snuifje kurkuma, koriander, nootmuskaat, chilivlokken, komijn, peper en zout


optioneel: rijst


Bereiding

  1. Verhit 2 el olijfolie in een pot en fruit er een fijngesneden ui in gedurende 3-5 minuten. Vervolgens voeg je de fijngesneden look en gember toe. Fruit nog eens 2 minuten.

  2. Voeg de fijngesneden tomaat, kruiden en tomatenpuree toe. Meng alles goed met elkaar tot de tomaat zacht is.

  3. Voeg 1/3 van de spinazie toe in de pot en meng eventjes door elkaar.

  4. Doe de overige 2/3 spinazie in een blender met een scheut water en giet dit ook in de pot.

  5. Voeg de linzen en kikkererwten toe samen met de edelgistvlokken en laat alles een kleine 5 minuten pruttelen. Roer regelmatig tot de spinazie zacht is.

  6. Laat het geheel iets langer pruttelen in dien je geen fan bent van de "soep consistentie"

  7. Indien gewenst kan je hier rijst bij eten. Heerlijk!

  8. Restjes blijven 3 dagen goed in de koelkast, en tot 2 maand in de vriezer.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger