Indiase Curry met naanbrood met tomatenboter


Ingrediënten (3 eters)


Voor de curry

1 kleine ui

1 groot teentje look

1 wortel

1/2 komkommer

1 kleine courgette

1 rode paprika

1 blikje linzen

2 kruidnagels

1 blikje kokosmelk

1 tl kardamon

1 tl korianderzaad

1 tl kurkuma

1 tl garam masala

1 tl chilipoeder


Voor de tomatenboter

100g plantaardige boter

100g zongedroogde tomaten

2 teentjes look

een handvol verse basilicum



Bereidingswijze

  1. Maak eerst de boter; mix alle ingrediënten in een keukenmachine en klaar is kees! Verwarm de oven volgens de instructies op de verpakking van het naanbrood.

  2. Besmeer de bovenkant van het naanbrood met de tomatenboter en bak volgens de instructies op de verpakking.

  3. Schil de gember, knoflook en ui en snij deze super fijn. Verwarm wat boter in een hapjespan en voeg de gember, ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten op middenhoog vuur. 

  4. Was en snij intussen de courgette, komkommer, wortel en de paprika in stukjes en doe deze bij de rest in de pan. Bak de groente 5 minuten en voeg dan alle kruiden toe aan het mengsel toe. Voeg ook de kokosmelk toe. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 10 minuten pruttelen. 

  5. Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper.

  6. Voeg de uitgelekte en gespoelde linzen. Laat dit nog even een paar minuten mee pruttelen. Vis nog even de kruidnagels eruit en je curry is klaar! Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)


© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger