Groene pasta met groenten

Want ooooh wat hou ik van groene groentjes 😍💚 niets beter dan een bordje als dit. Bomvol vitaminen en mineralen, én alweer een dierenleven mee gespaard 🙏 om nog maar te zwijgen van de 1400 liter water die we hiermee NIET verspild hebben 😎 laat jullie dit gerechtje maar dubbel en dik smaken dus! 🔥🥳

Ingrediënten

(2 personen)


200g verse spinazie

een handvol doperwten (diepvries)

1 broccoli

een bundeltje groene asperges

200g pasta

amandelnoten

scheutje sojamelk (water kan ook)

vegan parmezaanse kaas (optioneel)


Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in 7 à 10 minuten en zet opzij.

  2. Kook intussen ook de broccoli gaar en bak de (in kleinere stukjes gesneden) asperges in 5 minuutjes gaar op een hete pan en zet ook deze allebei opzij.

  3. Doe de verse spinazie, doperwtjes en een scheutje melk of water in een blender. Mix tot een mooi geheel. Dit is je saus, een bron van ijzer. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng alles nu samen onder elkaar en je groene pasta is klaar😍💚 (rijmen en dichten zonder uw ...) Wel het geheel best nog even samen opwarmen. Aangezien je sausje bestaat uit "koude" ingrediënten.

  5. Werk af met grofgesneden amandelnoten en de parmezaanse kaas. Smakelijk!

Deze gerechtjes zullen je vermoedelijk ook bevallen Pasta met pompoensaus

Vegan mac and cheese


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger