Griekse briam

Nieuw!🔥 GRIEKSE BRIAM 🤤 want simplicity is perfection!❤️🙏 Deze traditionele briam is het beste voorbeeld van hoe je van de simpelste ingrediënten een MEGALEKKER gerecht kan maken, en dan nog zonder veel moeite 😎❤️ Geloof me, it is #fingerlickinggood 🌱🔥


Ingrediënten

(2 personen)

1 ui

300ml passata

1 courgette

1 (kleine) aubergine

2 grote aardappelen

peper, zout, tijm, Provençaalse kruiden

scheutje olijfolie


Bereiding

  1. Hier kan je 2 kanten uit. Of je gebruikt de wokpan, of je gebruikt de oven. Ik koos voor de wokpan, bij tijdelijk gebrek aan een oven 👼

  2. Snijd de ui fijn en de courgette, aubergine en aardappelen in schijfjes (of brokjes, je kan hier mee doen wat je wil)

  3. Gaar de aardappelen een klein beetje voor in kokend water, gedurende 5 minuten.

  4. Verhit de pan met een klein beetje olie en voeg er de ui aan toe. Fruit de ui tot die glazig is. Voeg nu de aubergine toe en bak deze gaar in ongeveer 7 minuten. Voeg nu ook de courgette en aardappelen toe.

  5. Geef de groentjes even de tijd om te garen en roer geregeld om. Voeg dan de passata toe en breng op smaak met peper, zout, tijm en Provençaalse kruiden.

  6. Laat dit eventjes sudderen en roer ook geregeld even om. Werk eventueel af met wat fijngehakte peterselie. Klaar! Tijd om dit gerechtje, met typisch Griekse smaak te verorberen 🤤

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger