Gevulde zoete aardappel

Eet de regenboog!🌈 Ik hou van kleurtjes op mijn bord!💚🙏 De kleur van je eten zegt ook iets over de voedingsstoffen die erin zitten 💪🏼 Hoe meer kleur, hoe gevarieerder je eet, hoe meer gezonde stofjes je binnenkrijgt 😍 Elke kleur vertegenwoordigt een andere voedingsstof 🧐 Welk regenboogrecept is jouw favoriet?😇🔥


Ingrediënten

(2 personen)


1 zoete aardappel

1avocado

2 handen ongekookte quinoa

1 klein blikje maïs

1 klein blikje kidneybonen

1/2 paprika

1/2 tomaat

paprikapoeder

kurkuma

currypoeder

cayennepeper

peper en zout

1/4 limoen


Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°c. Snij de zoete aardappel in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie, peper en zout. Wikkel de helften apart in aluminiumfolie of bakpapier. Bak ongeveer 45 minuten in de oven, tot ze lekker zacht zijn.

  2. Intussen kook je de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Verhit een scheutje olie en bak er de in stukjes gesneden paprika in gaar. Na 3-4 minuten voeg je er de kidneybonen aan toe. Terug na 3-4 minuten voeg je de maïs en in stukjes gesneden tomaat toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog een klein minuutje bakken.

  4. Voeg nu de quinoa toe en breng op smaak met peper, zout, kurkuma, paprikapoeder en (een klein beetje!) cayennepeper. Dit is je topping voor de zoete aardappel.

  5. Snij de avocado doormidden en haal er het vruchtvlees uit. Prak het vruchtvlees fijn en bren op smaak met peper, zout en het sap van limoen.

  6. Werk je zoete aardappel en vulling af met de avocado. Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️