Gevulde tomaten met quinoa en groenten


Benodigdheden

(2 eters)


4 tomaten

1 kleine ui

1 teentje look

120gr quinoa

125gr champignons

4 handen vol verse spinazie (fijngesneden)

een hand gespoelde kikkererwten

peterselie (fijngesneden)

peper en zout



Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.

  2. Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten en bewaar de hoedjes. Hol de tomaten uit en zet ze ondersteboven op een keukenpapiertje om uit te lekken.

  3. Snijd de champignons, knoflook en ui fijn en fruit aan in een koekenpan met een beetje olie.

  4. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer er de fijngehakte spinazie door.

  5. Giet de quinoa af en roer er de gebakken champignons door. Voeg de fijngehakte peterselie en het handje kikkererwten toe en meng door elkaar.

  6. Vul de tomaten met het quinoa mengsel en leg de kapjes er weer op. Zet de tomaten ca. 20 minuten in de oven.

  7. Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)