Gevulde paprika met risotto

Mmmmm gevulde paprika 😋💚 méga heerlijk receptje en helemaal plantaardig!🌱 in de risotto gebruikte ik de groentebouillon van Bouillon Herkules, en ik moet zeggen, ik ben énorme fan!❤️🌿 Volledig plantaardig en vol van smaak! Een lepel van verschil 😄 Bovendien heeft deze natuurlijke bouillon heel wat gezondheidsvoordelen 💪 versterking van de weerstand, verbeterde opname van voedingsstoffen, versterking van de huid, haar en nagels en ondersteuning van de gewrichten! 🌞😎


Ingrediënten

(voor 2 personen)


300g risottorijst

900ml water

300g kastanjechampignons

groentebouillon Herkules

4 fijngesneden zongedroogde tomaatjes

1 sjalot

2 paprika's (kleur naar keuze)

peper en zout


Breiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Snij het deksel van de paprika's en haal verwijder de zaadlijst.

  2. Doe een scheutje olijfolie in een ovenschaal en plaats er de paprika's in met de opening naar boven. Bak gaar in 25-30 minuten.

  3. Snij de champignons in schijfjes en bak ze aan in een pan, met een snuifje peper en zout. Zet opzij.

  4. Snij de sjalot fijn en fruit in een scheutje olie. Laat de sjalot niet kleuren! Voeg er de risotto aan toe en laat de korrels kort meebakken.

  5. Voeg er het water aan toe en een lepeltje bouillon. Laat de rijst garen op een matig vuurtje gedurende 15-20 minuten (of tot de rijst het vocht heeft geabsorbeerd). Roer af en toe even om. Zorg dat de rijst niet aan de kookpot blijft kleven.

  6. Als de rijst gaar is meng je er de champignons en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes door. Laat op een heel klein vuurtje de smaken nog even vrijkomen.

  7. Vul de paprika's met wat risotto en klaar is kees! 😄🌞


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️



© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger