Gevulde aardappel met chili sin carne

Mexico, Me-exiiii-cooooo!😄❤️ Oh dat vind ik altijd zooooo lekker!😍 Enorm veel kleur en nog veel meer smaak op je bord, wat wil je nog meer?🙈🌱Om je vingers van af te likken! Dit gerechtje is een variant op de Mexicaanse bowl 😘 Smakelijk! 🙏


Ingrediënten

(2 personen)


2 grote aardappelen

1 blik zwarte bonen

1 klein blik rode bonen

1 klein blik bruine linzen

1 klein blik maïs

1 blik tomatenstukjes

1 scheut passata

2 sjalotten

1 avocado

1 lente uitje

1 teentje look

1/2 limoen

olijfolie

peper, zout

paprikapoeder

chilivlokken

kurkuma

spaghettikruiden


Bereiding

  1. Was de aardappelen schoon en kook ze ongeschild gedurende 15 minuten in water met een snuifje zout.

  2. Laat de aardappelen even afkoelen en snij ze dan doormidden. Haal er een beetje vruchtvlees uit met een lepel. (zeker niet weggooien!)

  3. Verwarm de oven op 200°C. Leg de aardappelhelften op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de helften in met een scheutje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Bak ze gedurende 20 minuten in de oven. (of tot ze mooi beginnen te bruinen)

  4. Voor de chili voegen we alle ingrediënten samen in een kookpot en laten we dit even pruttelen. De tomatenstukjes, rode bonen, maïs en de linzen. Voeg passata toe naar eigen behoefte. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilivlokken, kurkuma en spaghettikruiden.

  5. Voor de vulling van de aardappelen verhitten we wat olie in een kookpot. Voeg de fijngesneden sjalot toe en bak ze even aan. Voeg er dan de bonen aan toe en plet ze met een pureestamper. Voeg peper, zout en een klein scheutje water toe. Meng alles goed en klaar is kees.

  6. Als laatste maken we nog de guacamole. Haal het vruchtvlees uit de avocado, snij de sjalot en de look fijn. Plet het vlees van de avocado en voeg er de sjalot, look, peper, zout en het sap van een halve limoen aan toe.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️


Dit gerechtje zal je vermoedelijk ook bevallen

Mexicaanse bowl